Prosjekt: Enebolig
Sted: Håland, Sandnes
År: 2010-
Status: Ferdig

Eneboligen ble bygget da familien Håland skulle ta over gården ved Hålandsfjellet ved Figgjo i Sandnes. Gården ligger fint på en høyde med utsikt over mot Rossåsen og videre utover Høgjæren.

Familien ønsket god boltreplass og store vindusflater ut mot det åpne landskapet.
Det lille terrenspranget på tomten ble utnyttet slik at deler av hovedoppholdsrommet er delt med en trapp og benk som danner et skille mellom kjøkken og stue. I begge rom kan man sitte å skue utover landskapet gjennom den brede foldedøren i glass.
Deler av boligen er i stedstøpt betong, og dette gir en egen atmosfære i denne delen av huset. Stedbygde møbler og gulv i eik gir en lun kontrast til betongveggene.
Alle hovedfunksjoner er på første plan mtp livsløpsstandard. Barnerom, lekerom mm. er plassert på andre plan.